BRASSERIE BUUT
GEVESTIGD IN EEN MONUMENTAAL KERKGEBOUW
Ken je dat nog? Het glorieuze moment wanneer het puntje van je wijsvinger de buutplek aantikt en je vol overgave uitbrult: BUUTVRIJ! Dat is wat wij ook graag willen bieden, even ontsnappen aan de dagelijkse routine. Deze historische plek diende van oudsher ook als een soort vrijplaats. We nemen je graag mee in een fijn moment om uitgebreid samen te eten en te genieten van producten met een eerlijke herkomst en meestal een treffend verhaal.
VAN NEDERLANDSE BODEM
In de keuken van brasserie BUUT werken wij hoofdzakelijk met producten van de Utrechtse Heuvelrug en geven altijd de voorkeur aan verse producten van Nederlandse bodem. Wij werken samen met omliggende landgoederen en leveranciers die duurzame en bewuste keuzes maken. Onze kaart is samengesteld uit een Chefs Menu en een klein ‘a la carte’ gedeelte met gerechten van lokale ingrediënten. Wij zetten ons elke dag in om de impact van ons bedrijf op de wereld te minimaliseren. Dit vertalen wij door zorgvuldig en duurzaam gebruik van water en energie, samenwerkingen met eerlijke en kleine producenten, bewuste logistieke keuzes ten aanzien van onze goederen en gebruik van biologische en/of fair trade producten. De seizoenen vormen de inspiratie voor de met zorg geselecteerde ingrediënten waardoor de menukaart maandelijks wisselt. De keuken werkt graag met een veelzijdigheid aan plantaardige producten en legt in mindere mate het accent op vlees.
HET PAND 1910-2020
MOOI IN HAAR EENVOUD
Het historische pand dateert uit 1910 en is mooi in haar eenvoud. De voormalige gereformeerde kerk heeft met de betrekking van brasserie BUUT anno 2020 een herbestemming voor de samenleving in een gastronomische vorm gekregen. E.S.T.I.D.A. tekende voor het interieurontwerp en in combinatie met onze persoonlijke touch hopen wij dat je je snel thuis voelt. Met het imposante akoestische wandpaneel, een eclectische inrichting die inspeelt op het bijzondere glas in lood raam en het dieprode togenplafond is het gebouw authentiek eigentijds te noemen.
ZAKELIJK
Even weg uit de dagelijkse werksfeer, tijdens een wandeling het hoofd leeg maken en nieuwe ideeën de ruimte geven? De prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug of een wandeling in het bijzondere bomenmuseum ‘Von Gimborn Arboretum’ in Doorn zijn inspiratievolle plekken om tot nieuwe inzichten en goede gesprekken te komen.
Aansluitend verzorgen wij met plezier een lunch of diner voor je team aan de lange groepstafel (tot 20 personen) in een semi- privé gedeelte op de vide verdieping. Wanneer u in kleiner gezelschap in een rustig gedeelte met wat meer privacy zakelijk wilt afspreken, informeer dan even naar de mogelijkheden. Wij stellen met plezier een gepast arrangement samen en informeren je graag over de mogelijkheden en tarieven.
Vraag vrijblijvend een offerte aan: info@brasseriebuut.nl
TEAM
NICE TO MEET YOU
CHEF. Aan het hoofd van onze keuken staat Dominique Steens. Zijn ongekende passie voor een bewuste manier van koken, kennis over het verbouwen van groenten en het werken met lokale bedrijven typeren onze duurzame menukaart. In samenwerking met onze leveranciers stellen wij regelmatig een nieuwe, seizoensgebonden menukaart samen.
TEAM. Brasserie BUUT wordt gerund door ons veelzijdige team. Naast onze vaste medewerkers, bestaat ons team uit onmisbare flexibele medewerkers. Hun enthousiasme en betrokkenheid geeft ons heel veel energie.
WIJ. Wij zijn Frederik den Toom en Charline van Ommen. Ons doel is om een herkenbare, maar eigenzinnige plek te creëren waar onze gasten op toegankelijke wijze worden uitgedaagd om niet altijd voor standaard keuzes te gaan. Onze drijfveer is om onze gasten een plek buiten de deur te bieden waar het uitnodigt om quality time met elkaar te delen. Even lekker de tijd nemen om elkaar verhalen te vertellen, samen te proeven en te delen of een spelletje te spelen.