Bezig met laden
Brasserie Buut
  • HOME
  • TAKE AWAY
    • BUUTBOXEN
    • AFHAAL GERECHTEN
    • WARME BITES
    • WIJNEN
  • BRASSERIE BUUT
    • FOOD CONCEPT
    • TEAM
    • HET PAND
    • ZAKELIJK
  • MENU
    • TAKE AWAY
    • LUNCH
    • DINER
    • BORREL
    • WIJNKAART
    • DRANKENKAART
  • RESERVEREN
  • CADEAUBON
  • BUUTVRIJ
    • KIDS
    • JEU DE BOULES
  • CONTACT
    • TAKE AWAY
  • Menu
  • Facebook
  • Instagram

BRASSERIE BUUT

GEVESTIGD IN EEN VOORMALIGE KERK

GEZONDIGEN
Ken je dat nog? Het glorieuze moment wanneer het puntje van je wijsvinger de buutplek aantikt en je vol overgave uitbrult: BUUTVRIJ! Dat is wat wij ook graag willen bieden, even ontsnappen aan de dagelijkse routine. Deze historische plek diende van oudsher ook als een soort vrijplaats. Wees welkom om uitgebreid samen te eten en te genieten van producten met een eerlijke herkomst en meestal een treffend verhaal.

Brasserie BUUT is een eigenzinnige ontmoetingsplek. Verwen jezelf met een koffiemoment op het zonnige terras aan het plein. Maak van een etentje een mooie herinnering in één van de vele knusse eethoekjes. Schuif ‘s morgens aan voor een espresso en een krantje aan de bartafel of ‘s avonds voor een eenvoudig gerecht.  Bestel lekker een borrelplank en neem plaats in de huiskamers. Geniet van live muziek in de pianobar. Strijk neer voor een zakelijk werkoverleg in onze private dining room (voorlopig tot maximaal 4 personen).

FOOD CONCEPT

NEDERLANDSE BODEM

In onze keuken staan verse, duurzame producten van Nederlandse bodem centraal. De kaart is samengesteld uit een combinatie van internationale kookculturen en lokale ingrediënten. Vertrouwde gerechten geven wij een twist, worden met aandacht bereid en op bourgondische wijze geserveerd. Wij zetten ons graag in om de impact van ons bedrijf op de wereld te minimaliseren. Dit vertalen wij door zorgvuldig en duurzaam gebruik van water en energie, samenwerkingen met eerlijke leveranciers, bewuste logistieke keuzes ten aanzien van onze goederen en gebruik van biologische en/of fair trade producten. De seizoenen vormen de inspiratie voor de met zorg geselecteerde ingrediënten waardoor de menukaart regelmatig wisselt. De keuken werkt graag met een veelzijdigheid aan plantaardige producten en legt in mindere mate het accent op vlees. Wij zijn ook weer geen heilige boontjes dus ook voor vertrouwde all-time favorites kan je bij ons terecht.
Met het menu proberen wij bij te dragen aan een beter leven, zonder af te doen aan de smaak.

HET PAND 1910-2020

MOOI IN HAAR EENVOUD

Het historische pand dateert uit 1910 en is mooi in haar eenvoud.  De voormalige gereformeerde kerk heeft met de betrekking van brasserie BUUT anno 2020 een herbestemming voor de samenleving in een gastronomische vorm gekregen. E.S.T.I.D.A. tekende voor het interieurontwerp en in combinatie met onze persoonlijke touch hopen wij dat je je snel thuis voelt. Met het imposante akoestische wandpaneel, een eclectische inrichting die inspeelt op het bijzondere glas in lood raam en het dieprode togenplafond is het gebouw authentiek eigentijds te noemen.

ZAKELIJK

PRIVATE DINING ROOM

Even weg uit de dagelijkse werksfeer, tijdens een wandeling het hoofd leeg maken en nieuwe ideeën de ruimte geven? De prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug of een wandeling in het bijzondere bomenmuseum ‘Von Gimborn Arboretum’ in Doorn zijn inspiratievolle plekken om tot nieuwe inzichten en goede gesprekken te komen. Aansluitend verzorgen wij met plezier een lunch in onze Private Dining Room (0-12 personen) of kom met je team dineren aan de lange groepstafel (tot 20 personen) op de vide verdieping. Ook voor een zakelijke borrel kan de bar op de vide voor jou worden gereserveerd. Wij stellen met plezier een gepast arrangement samen en informeren je graag over de mogelijkheden en tarieven.

Vraag vrijblijvend een offerte aan: info@brasseriebuut.nl

TEAM

NICE TO MEET YOU

CHEF. Aan het hoofd van onze keuken staat Sil Peppelenbosch. Zijn ongekende passie voor een bewuste manier van koken, het toepassen van oeroude kooktechnieken en het werken met lokale bedrijven typeren onze duurzame menukaart. In samenwerking met onze leveranciers stellen wij regelmatig een nieuwe, seizoensgebonden menukaart samen.

TEAM. Brasserie BUUT wordt gerund door ons veelzijdige team. Naast onze vaste medewerkers, bestaat ons team uit onmisbare flexibele medewerkers. Hun enthousiasme en betrokkenheid geeft ons heel veel energie.

WIJ. Wij zijn Frederik den Toom en Charline van Ommen. Ons doel is om een herkenbare, maar eigenzinnige plek te creëren waar onze gasten op toegankelijke wijze worden uitgedaagd om niet altijd voor standaard keuzes te gaan. Onze drijfveer is om onze gasten een plek buiten de deur te bieden waar het uitnodigt om quality time met elkaar te delen. Even lekker de tijd nemen om elkaar verhalen te vertellen, samen te proeven en te delen of een spelletje te spelen.

Contactgegevens

Brasserie Buut
Kampweg 22
3941 HH Doorn
T: + 31 343 -23 51 20
E: info@brasseriebuut.nl

Openingstijden

Brasserie BUUT is van woensdag t/m zondag geopend voor koffie/thee, lunch, borrel en diner.
woensdag 11:00 – 23:00 uur
donderdag 10:00 – 23:00 uur (marktdag)
vrijdag 11:00 – 23:00 uur
zaterdag 11:00 – 23:00 uur
zondag 12:00 – 22:00 uur

NIEUWSBRIEF

Blijf up-to-date over brasserie BUUT.

Binnenkort kunt u zich hier inschrijven.

RESERVEER NU
© Horeca van de Kaart | Horeca van de Kaart
  • Facebook
  • Instagram
Scroll naar bovenzijde