BRASSERIE BUUT
GEVESTIGD IN EEN MONUMENTAAL KERKGEBOUW
Ken je dat nog? Het glorieuze moment wanneer het puntje van je wijsvinger de buutplek aantikt en je vol overgave uitbrult: BUUTVRIJ! Dat is wat wij ook graag willen bieden, even ontsnappen aan de dagelijkse routine. Deze historische plek diende van oudsher ook als een soort vrijplaats. We nemen je graag mee in een fijn moment om uitgebreid samen te eten en te genieten van producten met een eerlijke herkomst en meestal een treffend verhaal.
VAN NEDERLANDSE BODEM
In de keuken van brasserie BUUT werken wij voor 80% met producten van de Utrechtse Heuvelrug en verse producten van Nederlandse bodem. Wij werken samen met omliggende landgoederen en leveranciers die duurzame en bewuste keuzes maken. Alle gerechten op de kaart kunnen ‘a la carte’ worden besteld, de helft bestaat uit VEE&ZEE en de andere uit PLANT&LAND gerechten.
Wij zetten ons elke dag in om de impact van ons bedrijf op de wereld te minimaliseren. Dit vertalen wij door zorgvuldig en duurzaam gebruik van water en energie, samenwerkingen met eerlijke en kleine producenten, bewuste logistieke keuzes ten aanzien van onze goederen en gebruik van biologische en/of fair trade producten. De seizoenen vormen de inspiratie voor de met zorg geselecteerde ingrediënten waardoor de menukaart regelmatig wisselt.
HET PAND 1910-2020
MOOI IN HAAR EENVOUD
Het historische pand dateert uit 1910 en is mooi in haar eenvoud. De voormalige gereformeerde kerk heeft met de betrekking van brasserie BUUT anno 2020 een herbestemming voor de samenleving in een gastronomische vorm gekregen. E.S.T.I.D.A. tekende voor het interieurontwerp en in combinatie met onze persoonlijke touch hopen wij dat je je snel thuis voelt. Met het imposante akoestische wandpaneel, een eclectische inrichting die inspeelt op het bijzondere glas in lood raam en het dieprode togenplafond is het gebouw authentiek eigentijds te noemen.
ZAKELIJK
Even weg uit de dagelijkse werksfeer, tijdens een wandeling het hoofd leeg maken en nieuwe ideeën de ruimte geven? De prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug of een wandeling in het bijzondere bomenmuseum ‘Von Gimborn Arboretum’ in Doorn zijn inspiratievolle plekken om tot nieuwe inzichten en goede gesprekken te komen.
Aansluitend verzorgen wij met plezier een lunch of diner voor je team aan de lange groepstafel (tot 20 personen) in een semi- privé gedeelte op de vide verdieping. Of reserveer de private dining (8-12 personen) voor lunch, diner of vergadering. Wanneer u in kleiner gezelschap in een rustig gedeelte met wat meer privacy zakelijk wilt afspreken, informeer dan even naar de mogelijkheden. Wij stellen met plezier een gepast arrangement samen en informeren je graag over de mogelijkheden en tarieven.
Bij groepen groter dan ca 30 personen bieden wij ook afhuur mogelijkheden buiten de reguliere openingstijden.
Vraag vrijblijvend een offerte aan: info@brasseriebuut.nl
TEAM
NICE TO MEET YOU
CHEF. Aan het hoofd van onze keuken staat Matthijs Pijpers. Jong, ambitieus en getalenteerd. Met gevoel voor balans tussen mooie vlees/vis producten en een breed scala aan vegetarische gerechten waar hij menigeen mee verrast. In samenwerking met onze (lokale) leveranciers stellen wij regelmatig een nieuwe, seizoensgebonden menukaart samen.
TEAM. Brasserie BUUT wordt gerund door ons veelzijdige team. Naast onze vaste medewerkers, bestaat ons team uit onmisbare flexibele medewerkers. Hun enthousiasme en betrokkenheid geeft ons heel veel energie.
WIJ. Wij zijn Frederik den Toom en Charline van Ommen. Ons doel is om onze gasten op duurzame wijze een kwalitatief hoogwaardige beleving te bieden op een eigenzinnige plek. Ons motto: Brasserie BUUT: ‘verreweg het beste van dichtbij’.