BUUT’S I DELI
Nieuw! ‘BUUT’S I DELI’ heeft haar deuren geopend in een aparte winkelruimte in onze brasserie.
In de keuken van brasserie BUUT werken wij hoofdzakelijk met producten van de Utrechtse Heuvelrug en geven altijd de voorkeur aan verse producten van Nederlandse bodem. Wij werken samen met omliggende landgoederen en leveranciers die duurzame en bewuste keuzes maken.
In onze ‘duurzame delicatessezaak’ treft u dan ook met name luxe producten van eigen bodem. Alle producten hebben in één of meerdere opzichten low impact op de wereld én een goed verhaal. Korte transportlijnen, minder CO2 uitstoot, een goed leven, eerlijke prijzen voor boeren, circulaire en duurzame productie, minder voedselverspilling, natuurbehoud, sociale werkplaats etc.
Met trots presenteren wij bijvoorbeeld Zeewsche Zoute (zout uit de Oosterschelde), fruitsiropen en azijn van Roze Bunker (tegen verspilling), rozenbottel confituur uit Wijk bij Duurstede, (on)kruidenthee van Wilder-land, chocoladepasta van Veld4 (met Nederlandse walnoten/hazelnoten), Nederlandse honing, erwtensoep of walnoten/hazelnoot olie.
Dit assortiment laat zien dat ons land (inmiddels) niet onder hoeft te doen voor verre oorden en dat we bewuste keuzes kunnen maken voor gemak en luxe van dichtbij. Veel van deze producten zijn verwerkt in onze gerechten en kunt u dus eerst eens lekker proeven!